Çubuk Kırmızı Pancar Turşusu farklı bir lezzete sahip, mutlaka tadılması gereken bir turşudur. Bu turşuyu denemeyen yani yemeyen, sağlığından ve bu tattan çok mahrum kalmış, kendine yazık etmiş demektir.
Çubuk Kırmızı Pancar Turşusu mor kırımızı ve aromayı sevenler doğru yerdesiniz
Kırmızı Pancar turşusu yapmadan önce içerisindeki etkili mor ötesi kırmızı suyu ile baş etmek gerekir. Kırmızı pancara bu rengi veren ise betalain grubu maddelerdir ve bu açısından eşsizdir. Her turşuda olduğu gibi pancar turşusunu da uzun süre saklamak için hava ile temas ettirmemek, kurulumunu titizlikle yapmak gerekir. Pırıl pırıl parlak rengi ve doyumsuz lezzetiyle tek başına yenebileceği gibi isteğiniz şekilde doğrayarak yemek ve salatalarınıza renk ve ahenk katabilirsiniz.
Çubuk Kırmızı Pancar Turşusu için vazgeçilmez tatlar arasında yerini her zaman korumuştur
Farklı tat renk boyut ve görünümde olan pancar turşusu için doğru ve önemli olanı, öncelikle siz ve damak tadınız. Turşu sizin seveceğiniz tatta, büyüklük küçüklüğün pek önemi olmasa da küçük ve taze olanı, parlak canlı renk ve görünüm damağınızda çıtırlık değil de hafif yumuşak güzel bir aroma tadı geliyorsa işte doğru turşuyu tüketiyorsunuz. Bu saydığımız özellikleri bizde bulacağınıza ve bu lezzeti asla yemeklerinizin yanından ayırmayacağınıza emin olabilirsiniz. Kırmızı pancar yapısı gereği ağzınızda çıtır ve kütür ses çıkarmaz. Daha sessiz hoş aromalı bir tat bırakır. Bir kez yediniz mi oldunuz abone asla vazgeçmezsiniz. Birilerinin ne dediğinin bir önemi yok ise biz de ise ne yediğin önemi var diyoruz. Bu yüzden en güzel turşuyu sizlere sunmak için var gücümüzle çapalıyoruz. Gece gündüz demeden birbirinden renkli ve leziz turşular kurmaya devam ediyoruz. Tabi ki de pancarı ilk sıraya aldık. Kimseyi bu lezzetli turşulardan mahrum bırakmayacağız.
Çubuk Kırmızı Pancar Turşusu faydaları ve içerisindeki parlak ve canlı rengi ile dikkat çekiyor
Kırmızı Pancar Turşusu adeta bir ilaç niteliğinde olduğu bilinir. Alyuvarların oluşmasında rol oynayan Kırmızı pancarın suyu en güçlü kan düzelticilerden biridir. Havuç suyuyla yarı yarıya karıştırılan kırmızı pancar suyu, günde 400 gr. içildiğinde alyuvarların sayısını kısa zamanda yükseltir. Damarlarda toplanan mineral kalsiyumu en iyi eritebilen de yine pancar suyudur. Zerdeçal, mürrisafi veya tarçınla pişirilmiş kırmızı pancar, karaciğer ve dalaktaki tıkanıkları açar. Böbrek ve safrakesesi temizler. Kırmızı pancar şişliklere sarılırsa, şişlikleri indirir. Kırmızı pancar suyu içmek, rahmin fibromlarını ve miyomları ile göz perdelerini eritir, yüksek kan şekerini ve tansiyonu indirir. Prostat, verem ve sinir hastalıklarında faydalıdır. Ilık pancar suyu kulağa damlatılırsa, ağrısını keser ve iltihaplanmayı durdurur. Kafa derisine sürülürse kepeğe karşı çok iyi gelir. Mide ve bağırsak üzerinde olumlu etkisi vardır. Kemik zafiyeti olanlara çok fayda verir. Karaciğer hastalıklarına karşı koruyan özelliği ile tanınır ve karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar. Pancar gibi böyle renkli besinlerin kansere ve kalp damar hastalıklarına karşı bilinen koruyucu etkileri bilinmektedir.
ÇUBUK TURŞUSU SAKLAMA KOŞULLARI KULLANMA TALİMATI
ÇUBUK EV TURŞUSU doğru saklama koşulları, sağlıklı tüketim ve kullanma talimatı için içeriği dikkatli okuyunuz.
Çubuk Turşusunu karanlık, serin bir yerde muhafaza ediniz. Şayet yoksa buzdolabına koyabilirsiniz. Sıcak, güneşli ortama koymayınız. Kapağını açtıktan sonra 1-2 ay içinde tüketiniz. Tüketeceğiniz kadar küçük kavanozlara alabilir ya da küçük ebatlarda alabilirsiniz. İçerisindeki turşu suyunu içebilirsiniz.
İçerisine koruyucu katkı maddesi kullanılmayan doğal gıdalar, canlı probiyotik mikroorganizma sayesinde fermente olmaya devam eder. Turşu, açılıp kapanması sırasında hava alır, dolayısıyla turşu ve suyu üzerinde renk değişimi (beyazlanma, barlanma,) meydana gelebilir. Üzerinde oluşan tabakayı alarak tüketmeye devam edebilirsiniz. Ürünümüz doğal olduğundan mümkün mertebe hava ile az temas etmesi gerekir.
Tüketilen turşunun suyu azalacaktır. Turşumuzun kapağını açtıktan sonra tekrar ağzını sıkı bir şekilde kapatınız. Suyu azalınca, kapağına kadar üzerinde hava boşluğu kalmayacak şekilde yiyebileceğiniz ölçüde tuzlu su ilave edebilirsiniz. Turşu, uzun süre susuz kalırsa rengini, tadını ve özelliğini yitirir. Bozulmuş turşu; yumuşamış, rengi mat, tadı mayhoş olur. Sert ve çıtır olmaz.
Çubuk Turşusu, 2008 yılında 555 sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname’nin 12. maddesi gereğince, tescil edilerek patent ve coğrafi işaret belgesi almıştır. Gıda kodeksine uygundur. Tarım ve Orman Bakanlığından onaylı pet şişelerde satışa sunulan, ürünlerimiz brüt, net, kg ve litre olarak satılır. Yukarıdaki koşullara uyduğunuz takdirde güvenle ve afiyetle tüketebilirsiniz. İçindekiler: Sebze & meyve, kaya tuzu, üzüm sirkesi, doğal kaynak suyu, Türkiye de yetişen sarımsak, biberiye, defneyaprağı, dereotu ve tane karabiber.
“Çubuk Turşusu ve yöresel ürünleri için gönül rahatlığı ile www.cubuk.com.tr den online güvenli alışveriş yapabilirsiniz.” Bize güveniniz ve bu güzel lezzeti tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Afiyet olsun…
Türkiye geneli anlaşmalı olduğumuz PTT ve Yurtiçi Kargo ile kapınıza kadar gönderiyoruz.
Yorum yapabilmek için Üye Girişi yapmalısınız