Çubuk Acur Turşusu
Marka : Çubuk Ev Turşusu Stok No : Stok Adet :

Stok Durumu:


Çubuk Acur Turşusu


ADET
Sepete Ekle

Çubuk Acur Turşusu Anadolu’nun diyarında  turşu severler için kurduğumuz  ev yapımı, mis kokusu ve taze ve çıtır olarak tek tek seçilerek hazırlanıyor. Sofranızda ona da bir tabaklık yer açın.

Çubuk Acur Turşusu yediğiniz zaman kütür-kütür, çıtır-çıtır ses getiriyorsa doğru turşuyu yiyorsunuz

Çubuk Acur Turşusu yemek isterseniz tam size göre bir turşu ürettik. Ev yapımı, taze, körpe, çıtır ve leziz tüm özellikler işte bu kabın içinde. Bize özel kurulum ağzınıza layık size özel lezzet bir turşu. Çubuk turşusu kendine has yapıldığı için içerisinde katkı maddesi içermez. Acur turşusu da bu özelliği kendinde taşır. Bahçeden kurulumuna turşu olana denk birçok işlemden geçen acur turşusunu artık sofralarınızdan ayıramayacaksınız. Unutmayın, hayranları bir hayli fazladır.

Çubuk Acur Turşusu bahçeden sofranıza bir keyifli lezzet yolcuğu için bize katılın

Karadeniz’den İç Anadolu’ya uzanan Aydos dağının havasını soluyan Çubuk Ovası turşu yapan annelerin elinde, geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor. Acurun şekli, rengine ve kokusu insanı mest eder. Birde turşu olunca değme keyfine, tadına ve çıtırına doyamazsınız. Sizi kendine hayran bırakır. Doğal ve bölgesel lezzetiyle, Çubuk Turşusunun saflığına, özelliğine ve değerine yakışan bir kurulum ile sofralarınıza afiyetle sunuyoruz. İnsanların geneli tarafından sevilen ve 7 den 77 ye herkesin tadabileceği güzel bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malzemelerle çok lezzetli bir turşu olur. Acurla yapılan turşu yaklaşık iki haftada olgunlaşıyor. Bütün turşuların yapım zamanının yaz ayları olmasına özen gösterilmelidir. Yazın hem doğal sebze yetiştiriciliğinden faydalanılır hem de havaların sıcak olmasından dolayı turşuların daha kısa sürede olgunlaşması sağlanır. Acur “kıtte” “hıtta” gibi de olarak bilinmektedir. Anlamı acurun Arapçasıdır. Acura kıtte turşusu diyebiliriz. Eğer denemediyseniz mutlaka deneyin. İnce ve küçük ve çıtı pıtı olanı makbuldür. Farklı bir lezzet olan acur turşusunu tavsiye ederiz. Sadece acur olsa da eklenen malzemelerle ortaya çok lezzetli bir turşu çıkıyor. Acur turşusunun bilinen bir yan etkisi olmamakla beraber gönül rahatlığıyla tüketilebilir.

Çubuk Acur Turşusu kabakgilller sülalesinden hıyargillerden ailesinden ortaya karışık lezzet

Acur Turşusu, kabakgillerden olan acur salatalığın bir çeşididir. Açık renkte olan acurun lezzetli bir tadı vardır. Türkiye’de acurun en yaygın tüketim şekli ev tipi turşu yapımıdır. Sert ve kütür kütür bir özelliğe sahiptir. Acur besleyici bir gıda ürünüdür. Sebze olarak yenilir. Acur turşusunun eşsiz bir tadı olur. Acurun olgunlaşmış olanı yani taze ve körpe olanını tüketmek iyidir. Hıyardan biraz da daha uzundur ve daha hafiftir. Acur Turşusu faydaları saymakla bitmiyor. Acurun birçok faydası bilinmektedir. Bunlar, idrar söktürücü etkisi vardır. Vücudunuzu serin tutar. Hazmı kolaylaştırmaya yardımcı olur. Susuzluğu gidermenize yardımcı olur. Acur tok tutmayı sağlar. Vücudunuzu rahatlatır ve zinde kalmanızı sağlar. Kilo almak istiyorsanız yaş hurma ile birlikte tüketin. Sarılık hastalarını tedavi edicidir. Sindirime yardımcı olur. Acur düzenli olarak tüketildiğinde kanı temizler. Böbrek ağrılarını tedavi edici özelliği vardır. Sıcak yaz ayında hararetinizi kesmeye yardımcı olur. Vücudunuzun rahatlamasına yardımcı olur. Bunları sonuna kadar okuduysanız şayet bu turşuyu almayı ve tatmayı hak ettiniz demektir. Şimdiden afiyet olsun.

ÇUBUK TURŞUSU SAKLAMA KOŞULLARI KULLANMA TALİMATI

ÇUBUK EV TURŞUSU doğru saklama koşulları, sağlıklı tüketim ve kullanma talimatı için içeriği dikkatli okuyunuz.

Çubuk Turşusunu karanlık, serin bir yerde muhafaza ediniz. Şayet yoksa buzdolabına koyabilirsiniz. Sıcak, güneşli ortama koymayınız. Kapağını açtıktan sonra 1-2 ay içinde tüketiniz. Tüketeceğiniz kadar küçük kavanozlara alabilir ya da küçük ebatlarda alabilirsiniz. İçerisindeki turşu suyunu içebilirsiniz.

İçerisine koruyucu katkı maddesi kullanılmayan doğal gıdalar, canlı probiyotik mikroorganizma sayesinde fermente olmaya devam eder. Turşu, açılıp kapanması sırasında hava alır, dolayısıyla turşu ve suyu üzerinde renk değişimi (beyazlanma, barlanma,) meydana gelebilir. Üzerinde oluşan tabakayı alarak tüketmeye devam edebilirsiniz. Ürünümüz doğal olduğundan mümkün mertebe hava ile az temas etmesi gerekir.

Tüketilen turşunun suyu azalacaktır. Turşumuzun kapağını açtıktan sonra tekrar ağzını sıkı bir şekilde kapatınız. Suyu azalınca, kapağına kadar üzerinde hava boşluğu kalmayacak şekilde yiyebileceğiniz ölçüde tuzlu su ilave edebilirsiniz. Turşu, uzun süre susuz kalırsa rengini, tadını ve özelliğini yitirir. Bozulmuş turşu; yumuşamış, rengi mat, tadı mayhoş olur. Sert ve çıtır olmaz.

Çubuk Turşusu, 2008 yılında 555 sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname’nin 12. maddesi gereğince, tescil edilerek patent ve coğrafi işaret belgesi almıştır. Gıda kodeksine uygundur. Tarım ve Orman Bakanlığından onaylı pet şişelerde satışa sunulan, ürünlerimiz brüt, net, kg ve litre olarak satılır. Yukarıdaki koşullara uyduğunuz takdirde güvenle ve afiyetle tüketebilirsiniz. İçindekiler: Sebze & meyve, kaya tuzu, üzüm sirkesi, doğal kaynak suyu, Türkiye de yetişen sarımsak, biberiye, defneyaprağı, dereotu ve tane karabiber.

“Çubuk Turşusu ve yöresel ürünleri için gönül rahatlığı ile www.cubuk.com.tr den online güvenli alışveriş yapabilirsiniz.” Bize güveniniz ve bu güzel lezzeti tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Afiyet olsun…

Türkiye geneli anlaşmalı olduğumuz PTT ve Yurtiçi Kargo ile kapınıza kadar gönderiyoruz.

Yorum yapabilmek için Üye Girişi yapmalısınız


Benzer Ürünler