Çubuk turşusu her yerde satılabilir. Ama en garantisi içinizin rahat olması için yerindenden yani Çubuk turşusu Çubuk'tan alınır.
Çubuk turşusu patentli olduğu için kurulumu herkes tarafından aynı usulle yapılır. Hemen hemen hepsi aynı tattadır. En iyi Çubuk Turşusu sizin damağınıza uygun olanıdır.
Salatalıklar eleklerden geçirildikten sonra 0-1-2-3 numaralarına göre ayrıştırılır. Üç kg kadar küçük boy körpe salatalık yıkanır ve iğne ile birkaç yerinden delinir. Kavanoz ya da bidona yerleştirilen salatalıkların aralarına ayıklanmış sarımsak, 4-5 adet “ tane” karabiber, 4-5 adet nohut, en üste üç dört dal dereotu ve 3-4 adet defne yaprağı konur. Turşunun acı olması istenirse bir miktar küçük acı biber (cin biber) ilave edilir. Üç litre klorsuz su, bir orta boy çay bardağı kaya tuzu, bir kahve fincanı sirke ile hazırlanan karışım kavanoza ilave edilir. Kapağı sıkıca kapatılan kavanoz serin ve karanlık bir yerde yaklaşık bir ay bırakılarak turşunun olgunlaşması sağlanır (Ölçü beş litrelik kavanoz içindir). Salatalık Turşusu Toplam 19 Kg. Miktar İçin: 11 kg Salatalık – 7,7 kg salamura dolgu suyu – 0,3 kg aroma ürünleri (sarımsak, acı biber, dereotu, defne yaprağı)
Turşuların İçindekiler: Sebze ya da meyve, kaya tuzu, üzüm sirkesi, doğal kaynak suyu, biberiye, defne yaprağı, dereotu, Türkiye de yetişen sarımsak ve tane karabiber
Çubuk turşusu buradaki aileler tarafından özenle geleneksel özel bir yöntemle yapılır. Buraya has havası ve suyu en büyük etkendir. Yaniz sizin yapmanız biraz zor olabilir. Bu yüzden bizi tercih etmeniz, sağlığınız ve emeğiniz için daha iyi olacaktır...