Çubuk Patlıcan Turşusu
Marka : Çubuk Ev Turşusu Stok No : Stok Adet :

Stok Durumu:


Çubuk İçi Sebze Dolu İçli Patlıcan Turşusu


ADET
Sepete Ekle

Çubuk Patlıcan Turşusu sofraların vazgeçilmezi haline geldi. İçerisine doldurulan sebzelerle farklı bir tat elde edilir. Size ve sevdiklerinize doğal sebze çeşitlerinden elde edilen turşu.

Çubuk Patlıcan Turşusu içi ve kendi lezzet dolu, şifa deposu

Çubuk Patlıcan Turşusu sade görüntü olarak ta lezzet olarak ta pek güzel olmaz, illaki içi doldurulmuş olsun ki albenisi olsun lezzeti damaklarda tat bıraksın. Tabi siz sade de yapabilirsiniz, fakat güzel olanı içi dolu olanıdır. Bu farklı lezzeti hepsi bir arada tadabilmektir. Yemeklerinin yanı sıra turşu olarak ta birlikte tüketilebiliyor. Özenle seçilen turşuluk patlıcanların içi yine özenle sebzelerle doldurulur. Kurulumu biraz zahmetli olan Patlıcan turşusu içine aldığı müthiş lezzetle aranan tatlar arasında yerini almıştır. Patlıcan turşusu özel kaplara kurulur. Dilimleyerek sofralarda görsel bir şov yapabilirsiniz.

Çubuk Patlıcan Turşusu içeriği zengin zahmeti bol turşu çeşididir

Acı patlıcanı kıra tutmaz amma biz onu bir güzel turşu yaparız. Bizim engin tebrübemize patlıcanlar teslim olarak, turşu olmayı kabul ederler. İçerisinde genellikle, domates, biber, maydanoz, sarımsak gibi sebzeler yer alır. İçerisine doldurulan sebzelerin dolumu sonrası maydanoz sapı ile ağzı bağlanabilir. Patlıcanlar siyah kabuklu ya da tamamı soyulmak üzere 2 çeşit turşusu yapılır. Soyulmadan yapılan şeklinde patlıcanların sapları kesilir, bütün olarak kaynayan suda 4-5 dakika bekletilerek alınır ve soğumaya bırakılır. Bir tarafından boyuna kesilerek içleri doldurulur maydanoz yapraklarıyla bağlanarak kavanoza dizilir, diğer turşu işlem basamakları uygulanır. Soyulmuş patlıcan turşusu yaparken patlıcanlar haşlanmaz tuzlu suda bir gün bekletilerek süzülür, boyuna kesilerek diğer işlemler aynen uygulanır.

Çubuk Patlıcan Turşusu bu doğal turşudan sizi mahrum bırakmıyoruz, titizlikle hazırlıyor, özenle kuruyoruz

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasına giren ve kışlık hazırlıkları içerisinde yerini alan turşular arasında patlıcan turşusu her yıl artarak severek tüketilmeye devam ediyor. Bazı bölgelerde “dolma patlıcan turşusu” – içli dolma patlıcan turşusu diye de adlandırılır. Yapımı bir hayli itina ve bir parça el mahareti isteyen lezzetli bir turşu karışımıdır. Kışın yemeklerin yanında severek tüketilen yiyeceklerden biriside patlıcan turşusu yemeklerin yanında muhteşem bir ikili oluyor. Hem lezzetli olması açısından hem de besin değerlerinin yüksek olması açısından patlıcan turşusunu bir kez tadan kimse bir daha bu lezzetten mahrum kalmak istemez. Patlıcan turşusu yapımı bir hayli zahmetli ve tecrübe isteyen bir iştir. Daha önce deneyip tarifi tutturmayı bir türlü beceremiyorsanız bize sipariş verin sizi pişman etmeyeceğimize emin olabilirsiniz. İçerisinde lezzet ve şifa deposu olan bu güzelliği en kısa zamanda tatmanızı tavsiye ederiz. İlginize şimdiden teşekkürler, afiyet ve şifa olsun inşallah.

ÇUBUK TURŞUSU SAKLAMA KOŞULLARI KULLANMA TALİMATI

ÇUBUK EV TURŞUSU doğru saklama koşulları, sağlıklı tüketim ve kullanma talimatı için içeriği dikkatli okuyunuz.

Çubuk Turşusunu karanlık, serin bir yerde muhafaza ediniz. Şayet yoksa buzdolabına koyabilirsiniz. Sıcak, güneşli ortama koymayınız. Kapağını açtıktan sonra 1-2 ay içinde tüketiniz. Tüketeceğiniz kadar küçük kavanozlara alabilir ya da küçük ebatlarda alabilirsiniz. İçerisindeki turşu suyunu içebilirsiniz.

İçerisine koruyucu katkı maddesi kullanılmayan doğal gıdalar, canlı probiyotik mikroorganizma sayesinde fermente olmaya devam eder. Turşu, açılıp kapanması sırasında hava alır, dolayısıyla turşu ve suyu üzerinde renk değişimi (beyazlanma, barlanma,) meydana gelebilir. Üzerinde oluşan tabakayı alarak tüketmeye devam edebilirsiniz. Ürünümüz doğal olduğundan mümkün mertebe hava ile az temas etmesi gerekir.

Tüketilen turşunun suyu azalacaktır. Turşumuzun kapağını açtıktan sonra tekrar ağzını sıkı bir şekilde kapatınız. Suyu azalınca, kapağına kadar üzerinde hava boşluğu kalmayacak şekilde yiyebileceğiniz ölçüde tuzlu su ilave edebilirsiniz. Turşu, uzun süre susuz kalırsa rengini, tadını ve özelliğini yitirir. Bozulmuş turşu; yumuşamış, rengi mat, tadı mayhoş olur. Sert ve çıtır olmaz.

Çubuk Turşusu, 2008 yılında 555 sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname’nin 12. maddesi gereğince, tescil edilerek patent ve coğrafi işaret belgesi almıştır. Gıda kodeksine uygundur. Tarım ve Orman Bakanlığından onaylı pet şişelerde satışa sunulan, ürünlerimiz brüt, net, kg ve litre olarak satılır. Yukarıdaki koşullara uyduğunuz takdirde güvenle ve afiyetle tüketebilirsiniz. İçindekiler: Sebze & meyve, kaya tuzu, üzüm sirkesi, doğal kaynak suyu, Türkiye de yetişen sarımsak, biberiye, defneyaprağı, dereotu ve tane karabiber.

“Çubuk Turşusu ve yöresel ürünleri için gönül rahatlığı ile www.cubuk.com.tr den online güvenli alışveriş yapabilirsiniz.” Bize güveniniz ve bu güzel lezzeti tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Afiyet olsun…

Türkiye geneli anlaşmalı olduğumuz PTT ve Yurtiçi Kargo ile kapınıza kadar gönderiyoruz.

Yorum yapabilmek için Üye Girişi yapmalısınız


Benzer Ürünler