Bu Ürünlere de Gözatın
Sarımsak turşusu, sarımsağın faydalarını bilmeyen yoktur. Saymakla da
bitmez. Çok eskilerden beri Müslüman Türk mutfağında turşunun yeri bambaşkadır.
Sarımsak turşusu şifanın başında yer alıyor
Genelde tüm turşuların içinde ve yapımında sarımsak kullanılsa da sade
sarımsak turşusu da kullanılmaktadır. Sarımsaklar tek tek soyulup yıkandıktan
sonra deneyimli kişilerde turşu haline getirilip tüketilmektedir. Çok lezzetli
olan sarımsak turşusu yemeklerde tüketilirse iştah açar yemek yedirir.
Sarımsağın faydaları çok olduğundan bunu bilirkişiler turşu olarak da yaparak
faydalarını geniş alanlara yaymışlardır.
Sarımsak turşusu olmazsa olmaz bir nimet
Çok eski tarihlerden bu yana kış hazırlığı denildi mi akla ilk olarak turşu
yapmak gelir. Turşunun tarihi sirke ve tuzun bulunuşuna denk gelecek tarihlere
kadar eskilere dayanmaktadır. İlk olarak sebzelerin, tuz ve sirke ile uzun süre
dayanıklı hale getirebilmek amacı ile yapıldığı tahmin edilmektedir. Sarımsak
her zaman, hemen her turşunun içinde yer alan tuz ve sirke kadar önemli bir
malzemedir. Bütün turşulara lezzetini veren sarımsak olduğunu unutmayın.
Ülkemizde sarımsağın memleketi Kastamonu sarımsağını birde biz sebze ve
meyvelerimizin içine ekleyince müthiş bir lezzet ortaya çıkıyor.
Sarımsak turşusu mutlaka tadılması bir turşudur. Sitemizden online alışveriş kolaylığı ile tatlı biber turşusu alabilirsiniz. Tarım bakanlığından onaylı pet şişelerde satışa sunulan, ürünlerimizde hiç bir koruyucu ve katkı maddesi yoktur. Her ailenin kendi bahçesinden üretip evinde kurduğu Çubuk Turşularını gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Turşularımız, atalarımızdan gelen geleneksel ve özel usulle hanımların evlerinde özenle hazırlanmaktadır.
Turşularımız doğaldır, kapağını açtıktan sonra tekrar ağzını sıkı bir
şekilde kapatınız. Loş veya karanlık serin bir yerde beklemesi daha uygun
olacaktır. Aksi takdirde buzdolabında muhafaza ediniz. Turşumuzun içerisindeki
suyunu rahatlıkla içebilirsiniz. Ürünümüz doğal olduğundan mümkün mertebe hava
ile az temas etmesi gereklidir. Çok ve sık sık açılıp hava alması dolayısı
üzerinde barlanma (beyazlama) olabilir. Çünkü doğal ürünler canlı olduklarından
bu doğal salgı üretirler. Üzerinde oluşan beyazlıkları alarak tüketmeye devam
edebilirsiniz. Turşular suyun içinde kalması gereklidir. Ürünü açtıktan sonra
1-2 ay içinde tüketmenizi tavsiye ederiz. Çabuk tüketemeyenlerin küçük
ambalajlarda satın alması faydalı olacaktır. Yukarıdaki koşulları yapmadığınız
takdirde tüketici hatası olarak belirlenir.
Uluslar arası Patent ve Coğrafi İşaret Tescil Belgesi olan Guinness
Rekorlar Kitabı’na giren
- Çubuk salatalık turşusu
içindekileri: Sebze & meyve, kaya tuzu, üzüm sirkesi, doğal kaynak suyu,
biberiye, defneyaprağı, dereotu, Türkiye de yetişen sarımsak ve tane karabiber.
Kargonuz elinize ulaştığında ürünümüzün tadı ve hizmetimiz hakkında değerli
yorumunuzu web sitemize yazmanızı rica ederiz. Ürünlerimiz brüt kg ve litre
olarak satışa sunulmaktadır.
Afiyet olsun, hayırlı güzel
günler “YORUM YAP ÇUBUK TURŞUSU YA DA TURŞU SUYU KAZAN”
Markalar | Çubuk Ev Turşusu |
