Sarımsak turşusu, sarımsağın faydalarını bilmeyen yoktur. Saymakla da bitmez. Çok eskilerden beri Müslüman Türk mutfağında turşunun yeri bambaşkadır.

Sarımsak turşusu şifanın başında yer alıyor

Genelde tüm turşuların içinde ve yapımında sarımsak kullanılsa da sade sarımsak turşusu da kullanılmaktadır. Sarımsaklar tek tek soyulup yıkandıktan sonra deneyimli kişilerde turşu haline getirilip tüketilmektedir. Çok lezzetli olan sarımsak turşusu yemeklerde tüketilirse iştah açar yemek yedirir. Sarımsağın faydaları çok olduğundan bunu bilirkişiler turşu olarak da yaparak faydalarını geniş alanlara yaymışlardır.

Sarımsak turşusu olmazsa olmaz bir nimet

Çok eski tarihlerden bu yana kış hazırlığı denildi mi akla ilk olarak turşu yapmak gelir. Turşunun tarihi sirke ve tuzun bulunuşuna denk gelecek tarihlere kadar eskilere dayanmaktadır. İlk olarak sebzelerin, tuz ve sirke ile uzun süre dayanıklı hale getirebilmek amacı ile yapıldığı tahmin edilmektedir. Sarımsak her zaman, hemen her turşunun içinde yer alan tuz ve sirke kadar önemli bir malzemedir. Bütün turşulara lezzetini veren sarımsak olduğunu unutmayın. Ülkemizde sarımsağın memleketi Kastamonu sarımsağını birde biz sebze ve meyvelerimizin içine ekleyince müthiş bir lezzet ortaya çıkıyor.

Sarımsak turşusu mutlaka tadılması bir turşudur. Sitemizden online alışveriş kolaylığı ile tatlı biber turşusu alabilirsiniz. Tarım bakanlığından onaylı pet şişelerde satışa sunulan, ürünlerimizde hiç bir koruyucu ve katkı maddesi yoktur. Her ailenin kendi bahçesinden üretip evinde kurduğu Çubuk Turşularını gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.  Turşularımız, atalarımızdan gelen geleneksel ve özel usulle hanımların evlerinde özenle hazırlanmaktadır.

Turşularımız doğaldır, kapağını açtıktan sonra tekrar ağzını sıkı bir şekilde kapatınız. Loş veya karanlık serin bir yerde beklemesi daha uygun olacaktır. Aksi takdirde buzdolabında muhafaza ediniz. Turşumuzun içerisindeki suyunu rahatlıkla içebilirsiniz. Ürünümüz doğal olduğundan mümkün mertebe hava ile az temas etmesi gereklidir. Çok ve sık sık açılıp hava alması dolayısı üzerinde barlanma (beyazlama) olabilir. Çünkü doğal ürünler canlı olduklarından bu doğal salgı üretirler. Üzerinde oluşan beyazlıkları alarak tüketmeye devam edebilirsiniz. Turşular suyun içinde kalması gereklidir. Ürünü açtıktan sonra 1-2 ay içinde tüketmenizi tavsiye ederiz. Çabuk tüketemeyenlerin küçük ambalajlarda satın alması faydalı olacaktır. Yukarıdaki koşulları yapmadığınız takdirde tüketici hatası olarak belirlenir.

Uluslar arası Patent ve Coğrafi İşaret Tescil Belgesi olan Guinness Rekorlar Kitabı’na giren 

-          Çubuk salatalık turşusu içindekileri: Sebze & meyve, kaya tuzu, üzüm sirkesi, doğal kaynak suyu, biberiye, defneyaprağı, dereotu, Türkiye de yetişen sarımsak ve tane karabiber.

Kargonuz elinize ulaştığında ürünümüzün tadı ve hizmetimiz hakkında değerli yorumunuzu web sitemize yazmanızı rica ederiz. Ürünlerimiz brüt kg ve litre olarak satışa sunulmaktadır.

Afiyet olsun, hayırlı güzel günler “YORUM YAP ÇUBUK TURŞUSU YA DA TURŞU SUYU KAZAN”

MarkalarÇubuk Ev Turşusu
Yorum yazabilmek için üye girişi yapmalısınız. Üye Girişi
Garanti Şartları Bu ürün üretici firma tarafından 2 yıl garanti kapsamı altındadır. Ürün hasarlı kullanım, kullanıcı hataları vb. durumlar dışında 24 ay boyunca uluslararası garanti şartları kapsamında satışa sunulmaktadır.

Referanslarımız

Blog