Çubuk 0 Salatalık Turşusu (2 lt)
35.00
Ürün kodu: Çbk2
10000 Adet Stok var
Bu Ürünlere de Gözatın
Çubuk
salatalık turşusu diğerlerinden çok farklı bir görüntü, renk ve lezzete
sahiptir. En önemli özelliği sert, kütür kütür, çıtır çıtır ve kıtır kıtır
olmasıdır.
Dünyaca
ünlü meşhur doğal ve katkısız Çubuk turşusu özelliği güzelliği ve lezizliği
patent ve coğrafi işaret belgesi alınarak onaylandı.
Çubuk
salatalık turşusu 0-1-2-3 numaralar boyutları anlamına gelir. Çubuk Salatalık 0
(Sıfır) numara ortalama 1-2 cm kalınlığında, yaklaşık 4 ile 8 cm boy aralığında
körpe hıyarlardan oluşan turşu boyutudur. Çubuk’ta yapılan ve kendine has
lezzetine herkesi hayran bırakan salatalık turşusu Çubuk Turşusu olarak
ünlenmiştir. Ankara, Yöresel ürünler denince Türkiye’nin en meşhur ve doğal
ürünleri bir arada olduğu ilçedir. Çubuk turşusu özellikle Ankara bölgesine ait
olan çubuk salatası ile yapılan bir turşu çeşididir. Her mevsim turşuluk
malzeme temin etmek mümkün değildir. Peki, bu iştah açan kıtır kıtır turşuları
nasıl yiyeceksiniz. Tabi ki Ankara’nın Çubuk ilçesinde tamamen doğal turşu
imalatı yapan ve Türkiye’nin her yerinden turşu siparişi alan firmamız ile
irtibata geçerek bu lezzeti sizde tadabilirsiniz. Dikkat edin, bu çıtır lezzet
bağımlı yapabilir.
Salatalıklar
eleklerden geçirildikten sonra 0-1-2-3 numaralarına göre ayrıştırılır. Üç kg
kadar küçük boy körpe salatalık yıkanır ve iğne ile birkaç yerinden delinir.
Kavanoz ya da bidona yerleştirilen salatalıkların aralarına ayıklanmış
sarımsak, 4-5 adet “ tane” karabiber, 4-5 adet nohut, en üste üç dört dal
dereotu ve 3-4 adet defne yaprağı konur. Turşunun acı olması istenirse bir
miktar küçük acı biber (cin biber) ilave edilir. Üç litre klorsuz su, bir orta
boy çay bardağı kaya tuzu, bir kahve fincanı sirke, salatalıkların erimemesi
için bir nohut tanesi büyüklüğünde limon tuzu ile hazırlanan karışım kavanoza
ilave edilir. Kapağı sıkıca kapatılan kavanoz serin ve karanlık bir yerde
yaklaşık bir ay bırakılarak turşunun olgunlaşması sağlanır (Ölçü beş litrelik
kavanoz içindir). Çubuk turşusu en önemli özelliklerinden biriside salatalığın
kendi bahçemizde üretilmesidir. Turşu olacak salatalığın özellikle Çubuk’ta
yetişen salatalık olması lazım. İşçilerimiz eker, büyütür, toplar sonra
turşusunu yaparız. Bir de bunların numarası oluyor, bunun açıklaması şu şekilde
boyutları, salatalıkları eleyen makinelerimiz var, 0, 1, 2 diye büyüklüklerine
göre elekten geçiriyoruz. Çubuk’ta
kornişon salatalık turşusu kurulmaz. Kornişon salatalığı tırtıklı olur.
Bizimkisi düz biraz daha büyük oluyor, 6-7 santim diyebiliriz. Çubuk’ta turşular ailecek yapılır. Herkes
kurulumu bilir. Yani herkes birbirine el verir. Lezzet tat aynı güzellikte
olur.
Turşularımızın
içindekileri: Sebze ya da meyve, kaya tuzu, üzüm sirkesi, doğal kaynak suyu,
biberiye, defne yaprağı, dereotu, Türkiye de yetişen sarımsak ve tane
karabiber…
Çubuk
salatalık turşusu 1 numara ilçede yetiştirilmesi gerekir. Çubuk turşusu en
önemli özelliklerinden biriside salatalığın kendi bahçemizde üretilmesidir.
Turşu olacak salatalığın özellikle Çubuk’ta yetişen salatalık olması lazım.
İşçilerimiz eker, büyütür, toplar sonra turşusunu yaparız. Bir de bunların
numarası oluyor, bunun açıklaması şu şekilde boyutları, salatalıkları eleyen
makinelerimiz var, 0, 1, 2 diye büyüklüklerine göre elekten geçiriyoruz. Çubuk’ta kornişon salatalık turşusu kurulmaz.
Kornişon salatalığı tırtıklı olur. Bizimkisi düz pürüzsüz oluyor, 6-7 santim
diyebiliriz. Çubuk’ta turşular ailecek
yapılır. Herkes kurulumu bilir. Yani herkes birbirine el verir. Lezzet tat aynı
güzellikte olur.
-
Sitemizden
online alışveriş kolaylığı ile tatlı biber turşusu alabilirsiniz
Tarım
bakanlığından onaylı pet şişelerde satışa sunulan, ürünlerimizde hiç bir
koruyucu ve katkı maddesi yoktur. Her ailenin kendi bahçesinden üretip evinde
kurduğu Çubuk Turşularını gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Turşularımız, atalarımızdan gelen geleneksel
ve özel usulle hanımların evlerinde özenle hazırlanmaktadır.
Turşularımız
doğaldır, kapağını açtıktan sonra tekrar ağzını sıkı bir şekilde kapatınız. Loş
veya karanlık serin bir yerde beklemesi daha uygun olacaktır. Aksi takdirde
buzdolabında muhafaza ediniz. Turşumuzun içerisindeki suyunu rahatlıkla
içebilirsiniz. Ürünümüz doğal olduğundan mümkün mertebe hava ile az temas
etmesi gereklidir. Çok ve sık sık açılıp hava alması dolayısı üzerinde barlanma
(beyazlama) olabilir. Çünkü doğal ürünler canlı olduklarından bu doğal salgı
üretirler. Üzerinde oluşan beyazlıkları alarak tüketmeye devam edebilirsiniz.
Turşular suyun içinde kalması gereklidir. Ürünü açtıktan sonra 1-2 ay içinde
tüketmenizi tavsiye ederiz. Çabuk tüketemeyenlerin küçük ambalajlarda satın
alması faydalı olacaktır. Yukarıdaki koşulları yapmadığınız takdirde tüketici
hatası olarak belirlenir.
Uluslar
arası Patent ve Coğrafi İşaret Tescil Belgesi olan Guinness Rekorlar Kitabı’na
giren
-
Çubuk
salatalık turşusu içindekileri: Sebze & meyve, kaya tuzu, üzüm sirkesi,
doğal kaynak suyu, biberiye, defneyaprağı, dereotu, Türkiye de yetişen sarımsak
ve tane karabiber.
Kargonuz
elinize ulaştığında ürünümüzün tadı ve hizmetimiz hakkında değerli yorumunuzu
web sitemize yazmanızı rica ederiz. Ürünlerimiz brüt kg ve litre olarak satışa
sunulmaktadır.
Afiyet olsun, hayırlı güzel
günler “YORUM YAP ÇUBUK TURŞUSU YA DA TURŞU SUYU KAZAN”
Markalar | Bizim Çubuk Turşusu |
