En yeniler
Acur turşusu yediğiniz zaman kütür kütür çıtır çıtır ses getiren bir turşu çeşididir. Hayranları bir hayli fazladır.Acur “kıtte” “hıtta” gibi de olarak bilinmektedir. Anlamı acurun Arapçasıdır. Acura kıtte turşusu diyebiliriz. Eğer denemediyseniz mutlaka deneyin. İnce ve küçük ve çıtı çıtır olanı makbuldür. Farklı bir lezzet olan acur turşusunu tavsiye ederiz. Sadece acur olsa da eklenen malzemelerle çok lezzetli bir turşu. 2 haftada yetişi...
20.00
Patlıcan turşusu sofraların vazgeçilmezi haline geldi. İçerisine doldurulan sebzelerle farklı bir tat elde edilir.Patlıcan turşusu sade olmaz illaki içi doldurulmuş olması gerekir. Tabi siz sade de yapabilirsiniz, fakat güzel olanı içi dolu olanıdır. Bu farklı lezzeti hepsi bir arada tadabilmektir. Yemeklerinin yanı sıra turşu olarak ta birlikte tüketilebiliyor. Özenle seçilen turşuluk patlıcanların içi yine özenle sebzelerle doldurulur. Kurulumu biraz zahmetli...
26.00
Alıç turşusu Çubuk’un yüksek dağ ve tepelerinde ki köylerinde yetişen kış mevsimin habercisi alıç meyvesi toplanıp isteğe bağlı turşusu da kuruluyor.Alıç, halk arasında pek bilinmeyen bu meyve dağlık bölgelerde kendiliğinden yetişen hiç bir dış müdahale gerektirmeyen doğal bir meyvedir. Kırmızı, sarı renklerde bazıları ekşi bazıları mayhoş bazıları tatlıdır. Bu doğal ürünler köylüler tarafından mevsimi geldiğinde dağlık bölgelerden to...
35.00
Ev yapımı doğal domates salçası Çubuk'un havasını seven ilçede bol miktarda yetişen domatesler doğal yöntem ve yöresel usulle salça olur. Doğalı sevenlere.Ev yapımı doğal domates salçası için önceliğimiz hiç bir katkı malzemesi kullanmamakHiç katkı maddesi kullanmadan, ev yapımı domates salçası üretim ve satışı ile doğallığı ön plana çıkarıyor. Gelecek nesillerimizi doğal yetiştirmeyi düşünüyor, doğal ürünlerin tüketilmesini önemsiyoru...
33.00
Erik turşusu yaz mevsimi meyvelerindendir. Turşu olarak yapıldığında ise yaz kış yeme imkanı 12 ay boyunca yeme imkanı sağlıyoruz. Dalından taze koparılmış ham yani tam olgunlaşmamış yeşil can eriğinden kurulan turşu kış aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle sıcak havalarda kurulan turşular kış ayına saklanır ve lezzetle yenilir. Değişik turşu tariflerinin içinde yer alan erik turşusunu denemeniz sizin yararınıza olacaktır. Yeşil ham erik turşu...
35.00
Ahlat turşusu Anadolu’nun şirin ilçesi Çubuk’un yüksek dağ ve tepelerinde ki köylerinde yetişen bu meyvenin çok lezizde turşusu olur.Ahlat, halk arasında pek bilinmese de çok lezzetli, doğaldır. Dağlar da ve kırsal bölgelerde kendi ortamında kendiliğinden yetişen bu meyve isteğe göre ekşi isteğe göre tam olgunlaşarak tatlı bir şekilde tüketilebilir. Mevsimi geldiğinde köylüler tarafından toplanır. İsteğe göre ikiye bölünür kurutulur. Kışın ho...
35.00
Çağla turşusu tam olgunlaşmamış kayısının ham halinin tadı çok hoşunuza gidecektir. Çağla turşusu pek ekşi olmayan ve hafif mayhoştur.Çağla turşusu yapımında kullanılan çağla bildiğimiz kayısının yaş, taze ve körpe halidir. Bir nevi olmamış halidir. Fakat çok lezzetli yiyebilen bir yemiştir. Kavanozu açtıktan sonra serin bir yerde saklayın. Bizim turşularımız gibi kütür kütür olması halinde bu iş olmuştur.Çağla turşusu 12 ay boyunca yeme...
35.00
Pancar Turşusu faydaları ve içerisindeki parlak ve canlı rengi ile adeta damaklara hitap ediyor. Pancar turşusu yapmadan önce içerisindeki etkili kırmızı suyu ile baş etmek gerekir. Kırmızı pancara bu rengi veren ise betalain grubu maddelerdir ve bu açısından eşsizdir. Her turşuda olduğu gibi Kırmızı Pancar Turşusunu da uzun süre saklamak için hava ile temas ettirmemek, kirli araç ve gereç ile çalışmamak gerekir. Renkli besinlerin kansere ve kalp damar hast...
20.00
Karışık türlü Çubuk turşusu bütün lezzetlerin bir araya gelmesiyle oluşur. Bu toplam lezzetin tümünü burada bulabilirsiniz.Karışık turşu genellikle salatalık, kırmızı ve yeşilbiber, yeşil domatesle yapıldığı gibi bu çeşitlere arzu edilirse lahana, kelek, patlıcan, havuç fasulye, acur gibi sebzeler de eklenebilir. Karışık turşu sebzeler doğranarak yapıldığı gibi bütün olarak da yapılmaktadır. Turşuların içindeki olmazsa olmazları: Sebze ya da m...
18.00
Lahana turşusu her derde deva, doğal olarak hazırlanan turşular zaten başlı başına bir şifa kaynağıdır. Beyaz Lahana Çubuk Turşusu görüntüsünden ziyade tadı ve yapılış şekli önemlidir. Doğal ürün seçin. unutmayın Çubuk turşularının en büyük özelliği katkısız ve doğal olmasıdır. Zaten bununla ilgilide resmi olarak patent almış. Çubuk turşuları yapılış şekli ile kendisini dünyaca hem resmi hemde güzel lezzeti olarak ispatlayan bir turşudur...
18.00
Beyaz Lahana turşusu her derde deva, doğal olarak hazırlanan turşular zaten başlı başına bir şifa kaynağıdır.Beyaz Lahana Çubuk Turşusu görüntüsünden ziyade tadı ve yapılış şekli önemlidir. Doğal ürün seçin. Unutmayın Çubuk turşularının en büyük özelliği katkısız ve doğal olmasıdır. Zaten bununla ilgilide resmi olarak patent almış. Çubuk turşuları yapılış şekli ile kendisini dünyaca hem resmi hem de güzel lezzeti olarak ispatlayan bir t...
38.00
Çubuk salatalık turşusu diğerlerinden çok farklı bir görüntü, renk ve lezzete sahiptir. En önemli özelliği sert, kütür kütür, çıtır çıtır ve kıtır kıtır olmasıdır.Dünyaca ünlü meşhur doğal ve katkısız Çubuk turşusu özelliği güzelliği ve lezizliği patent ve coğrafi işaret belgesi alınarak onaylandı.Çubuk salatalık turşusu 0-1-2-3 numaralar boyutları anlamına gelir. Çubuk Salatalık 0 (Sıfır) numara ortalama 1-2 cm kalınlığında, yakl...
55.00
Salatalık turşusu 1 numara ne büyük ne de küçüktür. Orta büyüklüktedir. Kalite, kurulum aynıdır. Tadında çok büyük fark yoktur.Çubuk salatalık turşusu 1 numara sofra boyutu orta boyuttadır. Çubuk turşusu patentlidir. En önemli özelliği doğal yapılış şekli ile sert ve kıtır kıtır olmasıdır. Çubuk salatalık turşusu 0-1-2-3 numaralar boyutları anlamına gelir. Çubuk Salatalık 0 (Sıfır) numara ortalama 1-2 cm kalınlığında, yaklaşık 4 ile 8 cm...
45.00
Karışık türlü Çubuk turşusu bütün lezzetlerin bir araya gelmesiyle oluşur. Bu toplam lezzetin tümünü burada bulabilirsiniz.Karışık turşu genellikle salatalık, kırmızı ve yeşilbiber, yeşil domatesle yapıldığı gibi bu çeşitlere arzu edilirse lahana, kelek, patlıcan, havuç fasulye, acur gibi sebzeler de eklenebilir. Karışık turşu sebzeler doğranarak yapıldığı gibi bütün olarak da yapılmaktadır. Turşuların içindeki olmazsa olmazları: Sebze ya da...
40.00
Kırmızı Pancar Turşusu faydaları ve içerisindeki parlak ve canlı rengi ile adeta damaklara hitap ediyor.Kırmızı Pancar turşusu yapmadan önce içerisindeki etkili kırmızı suyu ile baş etmek gerekir. Kırmızı pancara bu rengi veren ise betalain grubu maddelerdir ve bu açısından eşsizdir. Her turşuda olduğu gibi Kırmızı Pancar Turşusunu da uzun süre saklamak için hava ile temas ettirmemek, kirli araç ve gereç ile çalışmamak gerekir. Renkli besinlerin kan...
45.00